За нас

За Предприятието

Млекопреработвателното предприятие Маклер Комерс има капацитет за преработка на около 300 тона свежо мляко на ден. В предприятието работят около 200 служители.

Производството на предприятието е разделено в три направления:

  • производство на бели саламурени сирена, кашкавали и халуми;
  • производство на имитиращи продукти;
  • производство на кисели млека, заквасена сметана, масло и сирена от козе и овче мляко.

Предприятието се намира в живописната местност на България – Лудогорието. Регионът е екологично чист и благоприятстващ за развитието на млечнокиселата микрофлора и пълноценното протичане на технологичните процеси за производството на млечни продукти.

Суровото мляко се събира от ферми, отглеждащи избрани за тази цел породи млекодойни животни. Млякото е с много високи качествени показатели, които способстват за производството на ненадминати по своя вкус и качество млечни продукти.

Високо квалифицираният персонал и добрите специалисти гарантират високото качество на продуктите с марка “Маклер Комерс”. Продуктовото портфолио включва богата гама от традиционните за страната бяло саламурено сирене, кашкавал, млечни продукти от групата на имитиращите и специални млечни продукти.

Използваните български закваски и оригиналната технология за производство на сирене, допринасат за получаването на висококачествени сирена на бранда Маклер Комерс.

Използват се висококачествени опаковки, гарантиращи трайността и свежеста на продуктите.

Готовите продукти се предлагат в търговската мрежа в цялата страна и на международния пазар. Вниманието на екипа са насочени към грижи, за задоволяването на потребителските нужди и предпочитания, което способства за поддържане на постоянно високотото качество на продукцията.

Технологичен лидер в обсластта на млечната промишленост в България

Производството на млечни продукти в България днес заема сериозен дял в хранителната индустрия. И за да има предимство пред конкурентите си, мандра Маклер Комерс непрекъснато инвестира в технологии за производство, съобразно световните тенденции. По този начин мандра Маклер се утвърждава, като технологичен лидер в обсластта на млечната промишленост в България.

Нашият девиз

„Млечните продукти, които всички обичаме!“ описва възгледите и стремежите на фирма Маклер. От самото си начало и за в бъдеще, ние от Маклер Комерс ще продължим да произвеждаме млечни продукти по автентични български рецепти и ще ви радваме с отличаващ се вкус и качество.

История

1993 г.

Фирма Маклер Комерс ЕООД е основана през далечната 1993 г. в град Търговище, като основната дейност на фирмата е търговия с млечни продукти.

1996 г.

Маклер Комерс разширява своя пазар на територията на цяла България с търговията на млечни продукти с името „Търговище“.

2001 г.

Фирма Маклер Комерс закупува млекопреработвателното предприятие в село Брестовене, община Разградска, като производствената база е около 10 тона, т.е малък капацитет и мощност.

2002 г.

В МПП Маклер се изграждат млекосъбирателни пунктове и помещения за съхраняване на суровото мляко.

2003 г.

Регистриране се собствена търговска марка млечни продукти „Маклер“, която е и най-високия клас млечни продукти на бранда Маклер Комерс.

2004 г.

Старт на преустройството и модернизацията на мандра „Маклер Комерс“, направени са реконструкции и модернизация на съоръженията и базата, разраства се капацитета на млекопреработвателното предприятие.

2005 г.

Внедрена е и функционираща в момента система за самоконтрол /НАССР/.

2007 г.

Внедряване на нови технологии, съобразени с изискванията на ЕС и вдигане на капацитета на мандра „Маклер“ на 30 тона свежо мляко дневно.

2008 г.

Спечелен е Европейски проект по програма „Развитие на селското стопанство“ и започнато изграждането на пречиствателна станция.

2009 г.

Изгадена е пречиствателна станция, която преработва отпадните води, и по този начин предприятието допринася за опазването на околната среда.

2010 г.

Изграждане на нови производствени бази, изградено е ново предприятие за производството на сирена от групата на имитичащите продукти.

2015 г.

Изградена е нова производствена база за кашкавал.

2016 г.

Капацитетът на МПП Маклер Комерс е около 100 тона свежо мляко и готова продукция 30 тона млечни продукти.

Изградена е нова производствена база за кисели млека.

2018 г.

Изградена е БИО ГАЗ СТАНЦИЯ.

2020 г.

Производствената мощ на МПП продължава да се модернизира и реконструира. 

Услуги

Производство на млечни продукти

Дистрибуция на млечни продукти

Вносна и износна търговия

Собствен транспорт